Active Femme- Wilderness First Aid

extremsport för tjejer,yoga,yogakläder,paddla forskajak,klättra bouldering,bouldra,cykla downhill,femme active,highheaven,inspireus extremsport för tjejer,yoga,yogakläder,paddla forskajak,klättra bouldering,bouldra,cykla downhill,femme active,highheaven,inspireus extremsport för tjejer,yoga,yogakläder,paddla forskajak,klättra bouldering,bouldra,cykla downhill,femme active,highheaven,inspireus

Förra året var jag på en första hjälpen och säkerhetskurs, NOELS-wilderness first aid.
Under en hel helg var jag tillsammans med några paddelkompisar, ute på Ängsö i Norra Stockholms skärgård och övade hjärt och lungräddning, spjälkade brutna ben och tog hand om brännskador. Super roligt och sjukt lärorikt. Det var både teori och mycket praktiska senarier. Efter kursen är man certifierad i 3 år.
Egentligen borde alla försöka gå en liknande kurs. Hörde på radion här om dagen att många inte ens vet att man får använda hjärtstartarna som hänger lite här och var i de offentliga rummen runt om i Sveriges städer! Vilket är tragiskt då de är hur lätta som helst att använda och kan verkligen göra skillnad på liv och död för någon som behöver hjälp.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s