Downhill i Lindvallen – Rocky road!

Det blåser uppe på toppen av Gustavsbacken, friska 15 m/s. Men liften som tidigare i förmiddags blev stående har nu äntligen öppnats. Vi befinner oss i Sälen i de västra delarna av Dalarna. Det är här några utav Sveriges många downhill leder finns, i Lindvallen Bike Park. Ett virrvarr av cykelleder och velodromkurvor.

Det pirrar i magen och jag rättar till armbågsskyddet. Andreas beger sig ner för cykelleden Pipeline som startar framför våra fötter. Jag tar rygg. Farten, vinden i ansiktet och adrenalinet!! Det är så galet kul! Hela eftermiddagen rusar vi ner för parkens olika leder, vissa lätta och andra lite mer utmanande. Men det gäller att vara ödmjuk, inte ta sig vatten över huvudet. Även om det är en boost med endorfiner i hela kroppen. Jag är nere vid botten av leden, nära Gustav III dalstation och benen börjar kännas av, men jag försöker mig ändå på att hoppa över en sten. Cykeln landar ovan på mig mitt i backen. Jag ligger som ett litet tillknycklat paket under cykeln. Tillplattad och lite skamsen, men hel. Det blir en ride of shame sista biten ner till liften. Tur att det är väldigt sparsamt med besökare så här sista helgen innan parken stänger för säsongen.

Men på det igen! Här finns inte tid för att slicka sår, klockan drar iväg och parken stänger snart. Vi kör Herr Melin, min absoluta favorit. Den är lagom svår och galet rolig. En maskinbyggd singeltrack med sköna mjuka hopp och velodromkurvor och mycket rötter och stenar som gör att jag får hålla tungan rätt i mun. Den här leden klassas som blå och färgkoderna följer samma princip som de svenska slalombackarna, där grönt är absolut lättast och svart är mest teknisk och avancerad.

I botten flinar jag fånigt efter de avslutande guppen. Andreas ler tillbaka och nickar menande. ”Vad var det jag sa? Visste att du skulle gilla det” och jag inte bara gillar det, jag fullkomligt älskar det! Vi sköljer av cyklarna. Hinner vi en gång till innan liften stänger?! Vi kastar oss iväg och fångar kvällens sista solstrålar på vägen upp. Det blåser fortfarande när vi trampar in på den Rosa Leden men det märker inte vi, för oss finns bara stigen och guppen, helt uppslukade av här och nu.

 

Extremsport tjej Downhill Sälen Malin åkerlund wildmarksbolaget

Extremsport tjej Downhill Malin åkerlund Wildmarksbolaget

 Jag var helt galet taggad inför helgens tripp till Lindvallen Bike Park. Nu skulle det cyklas downhill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s